14 nov. 2011

MOJITO REVOLTOSU

. Unes fueyines de menta (2 ó 3) machacaes nel mesmu vasu. Carlos, panaderu, especialista en cócteles y meyor médicu.
. 30 gr. ó mml. de sirope.- Carlos, Carmen, cena, fiestona. Ye una mezcla a partes iguales d´azúcar y agua. Calienta l´agua un poco y echa l´azúcar, revuelvi, dexa enfriar. (Yá lo teníen preparao).
. 30 gr. de llima (ó mml.).- Convocando a partes iguales, a los amigos d´infancia, d´adolescencia, de mocedá dorada, d´esta segunda inocencia que da en nun creer en nada. Sacar el zumu y llueu la midida con un vasu especial.
. 40 gr. de ron Havana club añejo de 3 años.- Non, Miguel, nun val el de 2 años o´l de 5. El buenu ye esti de 3. Carmen, Carlos, marineros hoi en tierra, en La Pola (la de Llaviana, la nuestra) y siempre capitanes en Xixón d´un veleru, por supuestu, bergantín.
. 40 gr. de gaseosa.- Lo último del cóctel, de la nueche perfecta.
. El xelu, picao, mui picao, con una máquina y sinón a martiellu.
¡Ah! y la gaseosa, la casera o cualquiera. Nesti casu, revoltosa, mui revoltosa. A les cinco y media yá entamen a cantar los gallos.
                      
                              

No hay comentarios:

Publicar un comentario